Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Έκλεισε το γραφείο του Επικουρικού Κεφαλαίου στη Θεσσαλονίκη.


Την Παρασκευή 14/12/2012, έκλεισε το γραφείο Θεσσαλονίκης, που εξυπηρετούσε όλη τη βόρεια Ελλάδα και απασχολούσε 4 εργαζομένους.
Από πλευράς του Συλλόγου των εργαζομένων, έγινε πρόταση προς τη διοίκηση του Ε.Κ. να συζητήσει με τους συναδέλφους την δυνατότητα να μετατεθούν στην Αθήνα και όχι να απολυθούν, πράγμα που βεβαίως δεν έγινε. Με πρόσχημα την μειωμένη απόδοση των εν λόγω συναδέλφων ως δικαιολογία, η διοίκηση του Ε.Κ. αφήνει 3 ανθρώπους κυριολεκτικά στο δρόμο (στο έναν έγινε πρόταση για μετάθεση), σε μια περιοχή της Ελλάδος που μαστίζεται όσο λίγες απ την ανεργία. Ξεχνάει η συγκεκριμένη διοίκηση (όπως και οι περισσότερες) τις δικές της ευθύνες για την πορεία του συγκεκριμένου γραφείου (που το απογύμνωσε από τις περισσότερες εργασίες που έχουν σχέση με την λειτουργία ενός συγκροτημένου και καλά οργανωμένου χώρου εξυπηρέτησης ανθρώπων ταλαιπωρημένων από τροχαία ατυχήματα) και την έλλειψη παντελούς ενδιαφέροντος για να ζωντανέψει με ουσιαστικές αρμοδιότητες και με προσανατολισμό την πλήρη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με το Ε.Κ.
Συγχαρητήρια λοιπόν σ έναν οργανισμό που από τη σύστασή του, η δραστηριότητά του είναι η εξυπηρέτηση και η ανακούφιση παθόντων, απ' την σαθρή εποπτεία ενός κράτους που κλείνει ασφαλιστικές επιχειρήσεις χωρίς να φροντίσει προηγουμένως για την άμεση αποκατάστασή τους και που αφήνει λειψά τα εισοδήματα της πλειοψηφίας των Ελλήνων με αποτέλεσμα να φουντώνουν τα ατυχήματα από ανασφάλιστα οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου