Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Σ.Υ.Α.Ε.  Βησσαρίωνος 9 10672 Aθήνα
Τηλ. 210-3616578  fax. 210-3647284
e-mail info@oase.gr – site: http://www.oase.gr
Αθήνα 22/10/2012
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συνάδελφοι,
Είναι  γνωστές οι πολύμηνες και επίπονες προσπάθειες της Ο.Α.Σ.Ε.  για την υπογραφή κλαδικής Σ.Σ.Ε.  Όπως είναι γνωστό  επίσης ότι οι προσπάθειες αυτές δεν καρποφόρησαν λόγω της αδιάλλακτης και αρνητικής στάσης της  Ε.A.E.E.
Αυτό που ίσως δεν είναι ακόμη ευρύτερα γνωστό είναι το γεγονός ότι εργοδότες που πρωτοστάτησαν  στην αδιάλλακτη στάση της ΄Ενωσης, πρωτοστατούν  τώρα και στη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και φόβου στις επιχειρήσεις τους προκειμένου να υποχρεώσουν  τους  εργαζόμενους να υπογράψουν επαίσχυντες ατομικές συμβάσεις.
Συγκεκριμένα στην ALLIANZ, ο  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος  κ. Παπανικολάου, ενώ επαίρεται  για  την υψηλή  κερδοφορία  της εταιρίας η οποία πρωτίστως οφείλεται στις προσπάθειες και το μόχθο όλων των εργαζομένων της, επιβάλλει την υπογραφή  ατομικών συμβάσεων με μείωση αποδοχών και απαξίωση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Το αφεντικό της ALLIANZ, αξιοποιώντας το μνημονιακό  αντεργατικό  θεσμικό  πλαίσιο και εφαρμόζοντας την   γερμανική  συνταγή  του εκφοβισμού  και της ανασφάλειας, προσπαθεί να επιβάλλει μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας. Στόχος του φυσικά, η ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία της επιχείρησης με το ελάχιστο μισθολογικό κόστος.
Έτσι,  μέσα  στο γενικότερο κλίμα σοκ και δέους που ζούμε, την ανασφάλεια που έχει δημιουργηθεί  στους εργαζόμενους των ασφαλιστικών επιχειρήσεων από την ανυπαρξία κλαδικής Σ.Σ.Ε.  και     από την ουσιαστική κατάργηση του εργατικού δικαίου, πρακτικές σαν  αυτές  του κ.  Παπανικολάου  έρχονται  να  δυναμιτίσουν   τις  σχέσεις εργαζομένων-εργοδοτών και να τους οδηγήσουν στη σύγκρουση.

Συνάδελφοι,
Παρά  τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και απειλούν τις ισορροπίες στο επιχειρησιακό και εργασιακό περιβάλλον του κλάδου, ο  Σ.Υ.Α.Ε.  συνεχίζει τις συνομιλίες με τους εργοδότες προκειμένου να υπογραφούν επιχειρησιακές συμβάσεις που να διασφαλίζουν  τα δικαιώματα των εργαζομένων, χωρίς βέβαια, να εγκαταλείπονται παράλληλα οι προσπάθειες και για την υπογραφή κλαδικής  Σ.Σ.Ε.

Τώρα  περισσότερο από ποτέ, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι, πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από τον σύλλογό μας τον  Σ.Υ.Α.Ε.
Γιατί  Σ.Υ.Α.Ε.  είστε εσείς  και μόνον όλοι μαζί μπορούμε να αντισταθούμε και να αποτρέψουμε  την λαίλαπα  των αντεργατικών και αντικοινωνικών πολιτικών που μας επιβάλλουν τρόϊκα και κυβερνήσεις.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                      Ο Γραμματέας

Όλγα Τσόγκα                                   Τέλης Χρηστίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου