Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

                          ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Οι συνεχείς ανακλήσεις εταιριών και η ταυτόχρονη αύξηση των ανασφαλίστων οχημάτων, δημιούργησε μια κοινωνική κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες για την ιδιωτική ασφάλιση, ενώ ταυτόχρονα ανέδειξε τη μεγάλη ευθύνη του Επικουρικού Κεφαλαίου το οποίο ανταποκρίθηκε και συνεχίζει καθημερινά να ανταποκρίνεται στην άσκηση του σημαντικού του ρόλου προς την κοινωνία.

Τροχοπέδη όμως γι αυτόν τον σκοπό, αποτελεί η στασιμότητα που παρατηρείται στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και κυρίως το θέμα ρευστότητας του.

Οι εργαζόμενοι στο Επικουρικό Κεφάλαιο, που με πλήρη ευθύνη, αντιμετωπίζουμε καθημερινά αυτές τις έκτακτες καταστάσεις, θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας να παρέμβουμε, δηλώνοντας την ανάγκη για την εξεύρεση, άμεσα, μιας δυναμικής λύσης .

Το Επικουρικό Κεφάλαιο δεν δύναται να ανταπεξέλθει στο ρόλο του κάτω από τις νέες οικονομικές συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί, με αποτέλεσμα να μην εκπληρώνει τον σκοπό για τον οποίο έχει συσταθεί.

Απευθύνουμε έκκληση προς την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τους αρμόδιους φορείς, να στραφούν στην αναζήτηση βιώσιμης λύσης για το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει το Επικουρικό Κεφάλαιο, ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις ανάγκες των χιλιάδων ζημιωθέντων θυμάτων που αναμένουν τις αποζημιώνεις τους, ε αυτές τις δύσκολες εποχές και που πολλές φορές είναι απαραίτητες ακόμα και για την επιβίωσή τους...

Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε παρέμβαση που εξυπηρετεί σκοπιμότητες και δεν προάγει την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος.

Αρωγοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, θα είμαστε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, ώστε να διασφαλισθεί με κάθε τρόπο η συνέχιση της άσκησης του κοινωνικού ρόλου που επιτελεί το Επικουρικό Κεφάλαιο.

                                                                       Για το Δ.Σ.

                                               Η Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

                                                  Ε.Ζησίμου                              Γ.Αθανασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου